27 دی 1393 - 12:21 شناسه خبر: 1659 نسخه چاپی

رئیس اتاق بازرگانی ایران:

تصمیمات درست دولت از تصویب تا اجرا فاصله زیادی دارد

تصمیمات درست دولت از تصویب تا اجرا فاصله زیادی دارد رئیس اتاق بازرگانی ایران:
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: علی‌رغم آنکه دولت اراده جدی برای اصلاح امور دارد، تصمیمات درست دولت از مرحله تصویب تا اجرا فاصله زیادی دارد و مجریا ...

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: علی‌رغم آنکه دولت اراده جدی برای اصلاح امور دارد، تصمیمات درست دولت از مرحله تصویب تا اجرا فاصله زیادی دارد و مجریان رده‌پایینی پنبه در گوش خود گذاشته‌اند

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، چهل و سومین جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران صبح امروز در حالی در طبقه دهم اتاق بازرگانی ایران برگزار شد که جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور و وزرای اقتصاد، کشاورزی و صنعت، معدن، تجارت نیز از مهمان‌های ویژه این جلسه برای گوش سپردن به مشکلات نمایندگان بخش خصوصی حضور داشتند.

غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران در سخنرانی خود در این جلسه با اشاره به شرایط کنونی کشور، تصریح کرد: در این شرایط، ضرورت همکاری بیشتر دولت و بخش خصوصی وجود دارد، چرا که دولت یازدهم میراث‌دار سیاست‌های نادرست پیشین است که به شکل رکود بی‌سابقه و تخریب انواع سرمایه‌های اجتماعی، فیزیکی و زیست‌محیطی خود را نشان می‌دهد و یا به صورت سقوط اخلاقی در جامعه ظاهر شده است.

شافعی با اشاره به سقوط ناگهانی قیمت نفت و تأثیر آن بر اوضاع اقتصادی خاطرنشان کرد: این موضوع اوضاع را وخیم‌تر کرده و پیش‌بینی می‌شود در سال 2015 نیز این گرفتاری را داشته باشیم. این شوک‌های منفی یکی پس از دیگری بر پیکره اقتصاد نتیجه‌ای جز تنزل اقتصادی و کاهش درآمد دولت در پی نخواهد داشت، اما پرسش مهم این است که در این شرایط چه باید کرد.

وی با بیان اینکه دولت با سیاست های اطمینان‌بخش در حال حرکت است، خاطرنشان کرد: مسئولان در حال حاضر تصمیماتی را اتخاذ می‌کنند که در مسیر بسترسازی رونق در تولید و جلب اطمینان سرمایه‌گذاران هستند،اما در این میان، عزم و اراده جدی در معیشت مردم که یکی از مهمترین سرمایه‌ هر حکومتی است، حائز اهمیت است.

رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور به این نکته هم اشاره کرد که دولت نشان داده قصد بهبود شرایط را دارد، افزود: قوای سه‌گانه و مجموع نظام این اتفاق‌نظر را دارند که همه بخش‌ها می‌توانند با محوریت بخش خصوصی پیش روند که در این شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی می‌تواند نقش پررنگ‌تری را ایفا کند.

مشکل رکود و تورم را در تولید جست‌وجو کنیم نه در عرصه پول

وی ضمن تشکر از وزیر اقتصاد برای بهبود شرایط موجود خاطرنشان کرد: می‌توان برای سرعت بخشیدن به مورتور اقتصاد مشکلات رکود و تورم را در بخش تولید جست‌وجو کرد نه در بخش عرضه پول، چرا که اگر تولید ساماندهی شود پول به چرخه تولید بازمی‌گردد.

گردش پول در چرخه ناکارآمد دلالی و خدمات نامولد

شافعی با انتقاد از اینکه پول در چرخه ناکارآمد دلالی و خدمات نامولد به گردش درآمده، اضافه کرد: از آنجایی که ما درگذشته نتوانستیم در بخش تولید نیازهای مصرف جامعه را برطرف کنیم، با رشد درآمدهای نفتی، تنها هزینه‌های جاری را پرداخت کردیم که نابسامانی کنونی به وجود آمد، اما آنچه مهم است این است که منابع مالی ما هم‌اکنون محدود است و باید در تخصیص منابع، اولویت‌بندی صورت گیرد.

وی تصریح کرد: نباید به هر قیمتی بنگاه‌ها را سرپا نگاه داشت و به جای راه‌اندازی واحدهای جدید باید منابع را به واحدهای فعال اختصاص داد.

منابع را به جای راه‌اندازی واحدهای جدید به واحدهای فعال بدهیم

وی مشکل دیگر را درگیر شدن واحدهای تولیدی و بدهی‌های یکدیگر عنوان کرد و افزود: این موضوع سبب فلج شدن بسیاری از واحدها شده و لازم است بدهی شرکت‌ها در وضعیت کنونی منفک شود.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران، عملکرد نظام اداری قابل اندازه‌گیری نیست و متأسفانه در این میان هم پاسخگویی وجود ندارد.

*تصمیمات درست دولت تا اجرا فاصله زیادی دارد/برخی مدیران پنبه در گوش گذاشته‌اند

شافعی خطاب به معاون اول رئیس‌جمهور گفت: علی‌رغم آنکه در دولت اراده جدی وجود دارد و مدیران تراز اول این کشور خوب عمل می‌کنند، اما مجریان رده‌پایینی دولت پنبه در گوش خود گذاشته‌اند و تصمیمات درست دولت از مرحله تصویب تا اجرا فاصله زیادی دارد و نباید قوانین در بنگاه‌های دور و نزدیک متفاوت باشد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران بر این نکته تأکید کرد: باید قوانین بدون تبعیض اجرا شود تا چنین تصوری به وجود نیاید که فشار و چانه‌زنی باعث دستیابی به امتیازاتی می‌شود.

رئیس پارلمان بخش خصوصی در حین سخنان خود، از عملکرد وزیر امور خارجه کشورمان هم تقدیر کرد و گفت: فعال دیپلماسی اقتصادی، فضای بیرون اقتصاد ایران را تغییر داده اما با توجه به نوسان قیمت نفت، این موضوع توجه ویژه‌تری را می‌طلبد، چرا که وجود اقتصاد نفتی و رانت بی‌دردسر حاصل از فروش نفت سبب شد تا بخش خصوصی ایران ضعیف شود و هزینه سیاست‌های خارجی را بپردازد و آنطور که باید نتوانیم در بازارهای بین‌المللی عرض اندام کنیم.

شافعی با بیان اینکه دیپلماسی در خدمت رشد و توسعه اقتصادی قرار نگرفته، تصریح کرد: کشورهایی که جایگاهی ندارند، از قدرت اقتصادی بالا و توانایی بیشتر در معاملات تجاری برخوردارند، ولی ایران با آنکه یک درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده، در عرصه اقتصاد جایگاه قابل قبولی ندارد تا حدی که 80 درصد از صادرات ما مربوط به نفت است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران در لابه‌لای صحبت‌هایش اشاره‌ای به سخنان رئیس‌جمهور در خصوص اقتصاد کرد و گفت: اقتصاد ما اکنون، دیگر نباید به سیاست یارانه بدهد، به نظر می‌رسد سیاست خارجی ما دگرگون شده باشد در عین حال دیپلماسی اقتصادی بهترین رهیافت در اقتصاد جهانی و توسعه بخش خصوصی است.

وی ادامه داد: همکاری برای تقویت پیمان‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و توسعه صادرات غیرنفتی ضرورتی انکارناپذیر است که باید هماهنگی بین بخش خصوصی و دولتی در این زمینه به وجود آید.

شافعی با اظهار خرسندی از تغییر رویکرد رئیس‌جمهور کشورمان با توجه به فعالان بخش خصوصی به ویژه در همراهی سفرهای رئیس‌جمهور گفت: این رفتار پس از انقلاب دیده نشده بود که نشان از توجه بیشتر به بخش خصوصی دارد و اتاق بازرگانی ایران با صمیمت اعلام می‌کند در وضعیتی که اکنون در جنگ اقتصادی هستیم، همان کاری را انجام می‌دهیم که در جنگ نظامی انجام دادیم.

 

منبع: فارس